Scherpenheuvel 2018

Fred was vergeten zijn eieren naar de Klarissen te brengen… en de weerman voorspelde ook niet veel goeds voor de jaarlijkse tocht van Tienen naar Scherpenheuvel. Toen hij zondag naar buiten keek zag hij de bui al hangen. Hij vreesde voor een minimale opkomst.
Toen het uur van vertrek naderde moest hij echter vaststellen dat een echte JTT’er zich niet laat doen door een beetje regen, we hebben tenslotte al hagelstormen en hittegolven getrotseerd, dus velen waren toch klaar om de Hagelandse pelgrimstocht aan te vangen. Drie afstanden stonden op het programma: 9.5, 15 en 26 km. Een rustige duurloop richting basiliek. Het enthousiasme en de zin voor traditie binnen onze club was groter dan de angst voor een nat pak.

Bijgestaan door een paar moedige fietsers om de weg aan te geven, of voor de langere afstand te bevoorraden om de batterijtjes in het groen te houden. En de anderen kregen onderweg ook nog een lekker fris bekertje water en bemoedigende woorden om de laatste kilometers af te leggen. Iedereen is veilig toegekomen, sommigen brandden een kaarsje ter plekke en iedereen kon nog genieten van een club-consumptie. Het frisse weer en natte pakken zorgden er trouwens voor dat de warme choco-consumptie in Scherpenheuvel met 125% gestegen is in April.

Daarna was er een buffet in het cafetaria op het Houtemveld. Lekker eten dat was voorbereid door ijverige helpers.
Ook het ijsje voor de kinderen (en wat groteren) kon niet ontbreken.

Grote merci aan iedereen, de enthousiaste lopers, de begeleiders per fiets, de bevoorraders, supporters bij aankomst, koud-buffet-makers en het bestuur.
Volgend jaar zijn we weer paraat.

26_voor_vertrek

Picture 1 of 14