Lid worden

Indien alleen lopen niet zo lukt of wat saai is, kan je drie keer met JTT proberen meelopen vooraleer je lidgeld moet betalen.
Verwittig wel iemand van het bestuur zodat die je in een correct groepje kan indelen.
Let wel dat je tijdens deze sessies niet verzekerd bent.
Loopsessies zijn vrijblijvend. Iedereen heeft wel een keer dat hij of zij niet kan.

Je lidmaatschap verlengen of lid worden van onze club kan je op de volgende manier:

 • Je vult dit formulier in zodat we beschikken over alle gegevens om je te contacteren wanneer nodig, een verzekering af te sluiten en je lidmaatschap bij Sporta te regelen
 • Je schrijft het lidgeld over op rekeningnummer BE65 0016 3264 5796 van JoggersTT met vermelding van je naam en voornaam. Met dit lidgeld ben je dan ook aangesloten bij Sporta en ben je verzekerd zowel tijdens de training als op momenten dat je alleen gaat lopen buiten de trainingsuren zonder jogbegeleider. Na betaling van je lidgeld, ben je lid van onze club of is je lidmaatschap verlengd.

Je moet minstens 18 jaar zijn om lid te worden van Joggers Team Tienen

JTT home
De start van de vrijblijvende trainingen vindt plaats in hal 3 van de nieuwe sporthal op het Houtemveld.

– Dinsdag om 19.00h
– Donderdag om 20.00h
– Zaterdag om 9.30h

Je kan 5-10 minuten vroeger komen zodat er eventueel loopschema’s kunnen overlopen worden of andere informatie uitgewisseld kan worden.

Hoeveel bedraagt het lidgeld ?

 • Voor een eerste volledig werkjaar dat je aansluit (in september) betaal je 50€ lidgeld.
 • Als je je inschrijft voor de Startjogging betaal je 30€ lidgeld voor de duur van de opbouw. In het voorjaar ben je dan meteen lid voor de rest van het werkjaar tot september. Na de najaars Start- en Keep Jogging heb je de mogelijkheid je lidmaatschap te verlengen  tot september voor 35€ (inclusief het club T-shirt)
 • Leden die na een volledig werkjaar hun lidmaatschap verlengen, betalen vanaf dan jaarlijks 50€
Personen aangesloten bij een ziekenfonds krijgen in de meeste gevallen nog een teruggave gestort van hun mutualiteit indien je een formulier laat invullen door het clubbestuur. Dit gaat van 10 tot 30 euro, afhankelijk van het ziekenfonds.

Wat krijg je ervoor?

 • Verzekering zowel tijdens de training als op momenten dat je alleen gaat lopen buiten de trainingsuren zonder jogbegeleider
 • Lidkaart met daaraan verbonden verschillende voordelen ( zie sporta.be )
 • 3 x per week samen lopen in groep: op dinsdag om 19u, op donderdag om 20u en op zaterdag 9u30
 • Deelname aan het Joggerscriterium ( elke maand een kalender met wedstrijden en eindprijs t.w.v ongeveer 40 euro )
 • Inschrijven via de club voor deelname aan jogwedstrijden en straatlopen (inschrijvingsgeld per wedstrijd afhankelijk). In de kalender vind je de wedstrijden terug waar we in clubverband aan deelnemen. daarnaast doen we ook een aantal suggesties voor andere wedstrijden waar je je zelf voor kan inschrijven.
 • In het voor- of najaar kan je deelnemen aan een initiatie jogging(start jogging) van 0 naar 5 km (gratis voor leden)
 • Voor de ‘keep-joggers’ in het voorjaar -> begeleiding naar 8 en een begeleiding van 10 naar 16+21km (gratis voor leden)
 • Voor de ‘keep-joggers’ in het najaar -> begeleiding van 5km naar 10km, begeleiding van 10km tot 21km onderhoud EN 21km naar 42km (gratis voor leden)
 • November-December-Januari : onderhoudsperiode (tss. 5 en 15)
 • En natuurlijk af en toe eens een gezellig etentje zoals na de test van de start / keep joggings of op 1 mei (tegen een beperkte bijdrage)
Let op, sporten is gezond, maar we raden je toch ten stelligste aan om je huisdokter te raadplegen wanneer je je plant aan te sluiten en met ons mee te trainen
 

 

Doelstelling

De hoofddoelstelling van Joggers Team Tienen is om een Club te zijn die recreatieve joggers de kans en mogelijkheden biedt om onder begeleiding hun sportieve doelstelling te behalen. De uitvalsbasis is om iedereen gezond te laten bewegen in een familiale sfeer.

We doen dat op twee fronten:

 • enerzijds een begeleidingsschema om de basis leggen als beginnend of herstartend jogger d.m.v. een start-to-run
 • anderzijds een opbouwend programma maken op maat van de verschillende recreatieve loopniveaus binnen de meer ervaren leden die de start-to-run met vrucht doorliepen.

Visie

JTT is een recreatieve joggersclub die drijft op de inzet van vrijwilligers, jogbegeleiders en actieve leden. Hoewel Joggen op zich een individuele sport is, hechten wij veel belang aan de club als team. We leggen de nadruk op ontspanning en gezelligheid in de eerste plaats. Driewekelijks geven we de mogelijkheid om de dagelijkse (werk)druk aan de kant te schuiven en sportief het hoofd leeg te maken.

We vormen een hecht team, zonder onderscheid te maken wat politieke voorkeur, religie, sociale of culturele voorkeuren betreft. Sportieve activiteiten in een ongedwongen sfeer.

Dankzij de jarenlange ervaring van de gediplomeerde begeleiders kunnen we kwaliteitsvolle trainingsschema’s opstellen. Naast de looptrainingen werken we eenmaal per week aan specifieke motorische vaardigheden: uithouding, kracht, stabiliteit, snelheid en coördinatie.

De ongedwongen sfeer draagt ertoe bij dat competiviteit niet de hoofddoelstelling is; ieders individueel doel wordt gerespecteerd en aangemoedigd.
Er wordt elk sportjaar een criterium opgesteld zodat we aan iedereen de kans bieden om aan stratenlopen en wedstrijden in de buurt deel te nemen onder het vaandel van de club.error

Enjoy this blog? Please spread the word :)