Visie en Doelstelling

Doelstelling

De hoofddoelstelling van Joggers Team Tienen is om een Club te zijn die recreatieve joggers de kans en mogelijkheden biedt om onder begeleiding hun sportieve doelstelling te behalen. De uitvalsbasis is om iedereen gezond te laten bewegen in een familiale sfeer.
We doen dat op twee fronten:

enerzijds een begeleidingsschema om de basis leggen als beginnend of herstartend jogger d.m.v. een start-to-run
anderzijds een opbouwend programma maken op maat van de verschillende recreatieve loopniveaus binnen de meer ervaren leden die de start-to-run met vrucht doorliepen.

Visie

JTT is een recreatieve joggersclub die drijft op de inzet van vrijwilligers, jogbegeleiders en actieve leden. Hoewel Joggen op zich een individuele sport is, hechten wij veel belang aan de club als team. We leggen de nadruk op ontspanning en gezelligheid in de eerste plaats. Driewekelijks geven we de mogelijkheid om de dagelijkse (werk)druk aan de kant te schuiven en sportief het hoofd leeg te maken.
We vormen een hecht team, zonder onderscheid te maken wat politieke voorkeur, religie, sociale of culturele voorkeuren betreft. Sportieve activiteiten in een ongedwongen sfeer.

Dankzij de jarenlange ervaring van de gediplomeerde begeleiders kunnen we kwaliteitsvolle trainingsschema’s opstellen. Naast de looptrainingen werken we eenmaal per week aan specifieke motorische vaardigheden: uithouding, kracht, stabiliteit, snelheid en coördinatie.

De ongedwongen sfeer draagt ertoe bij dat competiviteit niet de hoofddoelstelling is; ieders individueel doel wordt gerespecteerd en aangemoedigd.
Er wordt elk sportjaar een criterium opgesteld zodat we aan iedereen de kans bieden om aan stratenlopen en wedstrijden in de buurt deel te nemen onder het vaandel van de club.

In het kader van veiligheid moeten we ook benadrukken dat tijdens periodes van lock-down gedurende uitbraken van ziekten, we natuurlijk alle maatregelen nemen die genoodzaakt zijn om het veilige karakter van de club te vrijwaren.