JTT-Duurloop Betekom/Werchter/Rotselaar

Zaterdag 16/03 stond bij veel JTT-ers op de kalender aangekruist om er nog eens (rustig) in te vliegen vanaf
9u.15 in Rotselaar en omstreken.
Look out : here comes JTT !!!

Keuze genoeg tussen 14 en 23km LD in de winderige, bijna regenvrije (nietwaar Marc H.) en mooie natuur. Onder begeleiding van ‘myself and I’ (de coach, trainer of whatever, … ) werd de eerste kilometer naar de Soldatenbrug gelopen in ongeveer 6.30 (kwestie om de weg niet kwijt te raken). Even rekken, enkele foto’s voor het nageslacht en weg waren ze met de ervaren gidsen (Veerle A. voor het A-tempo van 6.00/km en Kirsten G. voor het B/C-tempo van 6.30/km).

Ikzelf kon ook tevreden zijn met mijn eerste 2km na meer dan een maand rust en dit zonder kniepijn. Alex zou de eerste 14km meelopen met A en nadien iets sneller in de resterende 11km. Zo gebeurde.

Veerle V. en Sylvie C. bevonden zich ergens tussenin nà de eerste lus (en vormden zo een unieke A/B-groep). Camille D. debuteerde in haar eerste LD bij JTT en deed het uitstekend (kan niet anders met sportieve ouders).
Nà een rondje ‘Plas’ zat het eerste gedeelte erop en werd een korte drankpauze ingelast met fris water. Sommigen haakten dan zoals voorzien af en marathonvoorbereiders Veerle A.+Wilfried V. en nog heel wat ‘ondersteuners’ vatten de 2 de lus aan richting Werchter met nadien nog 2 extra rondjes ‘Plas’.

Omstreeks 12u. was iedereen terug en zo te zien ook tevreden met de prestaties en de omgeving. Vermeldenswaard is ook dat 3 leden vandaag hun afstandsrecord verbeterden : Camille D. 14km, Luc W. 20km en Veerle V. 23km.

In de gezellige cafetaria werd nog (veel) bijgepraat en iets gedronken (binnen de perken) en de laatsten vertrokken omstreeks 12u.45 (waarbij ondergetekende).

Ik mag dan ook besluiten dat het een geslaagde duurloop was, dichtbij of pal op de gevraagde tempo’s en dat IEDEREEN de goede conditie te pakken heeft. Wat moet een trainer nog meer hebben ?
Nu nog verder voorzichtig opbouwen en Antwerpen, Tongerlo, enz… zal een voltreffer zijn.

Sportieve groeten, Alain Moureau

54211623_375846472999417_3671303233910865920_n

Picture 1 of 6