JTT at De Plas Rotselaar

Zondag 25/08 was weer een belangrijke mijlpaal in de voorbereiding van onze JTT-marathonners en -½marathonners : de eerste lange duurloop in de schema’s.

We waren met velen in de prachtige omgeving nabij startpunt ‘De Plas’ : de lussen liepen naar Betekom en Werchter via de groene Demerdijken voor diegenen die de volledige 25km verkozen (of ‘moesten’ lopen J).

De A+-groep o.l.v. Alex (met Benny en Jeroen), de A-groep o.l.v. Lieve (met Erwin en Filip), de B- en C-groep samen o.l.v. Kirsten (met Carl, Sylvie, Ine, Camille, Wendy, Therese en Veerle) : iedereen deed haar of zijn uiterste best in warme omstandigheden.

Ikzelf beperkte mij tot een kleine 2km ‘wegwijzer spelen tot de brug’ J en nadien de waterbevoorrading (met Bea) onderweg. Sommigen hebben ook hun energievoorziening efkes getest (gel, vast, …).

Mijn weegschaalexperiment zorgde voor de nodige verbazing, maar de theorie werd bewezen.

De noodzaak van voldoende drinken tijdens duurlopen is duidelijk geworden vermits het gewichtsverlies lag tussen 4kg (de meest ‘uitgedroogden’) en 1kg (voldoende hydratatie) : er zijn vele monden opengevallen van verbazing (ook de mijne).

Dit zal duidelijk een werk- en aandachtspunt worden de komende weken.

Buiten wat ongemakken (valpartij onderweg en draaierigheid na ‘koud water in nek’ voor Veerle * pijnlijk been voor Alex met daags voordien 126km op de fiets) is alles naar wens verlopen.

Een afsluitend drankje op het terras van het sportcentrum was een waardige afsluiter van een sportieve hoogdag voor JTT.

Ook niet te vergeten dat een 4-tal familieleden van onze lopers present waren voor morele ondersteuning.

Een tevreden en gerustgestelde trainer-coach,

Alain

DSC02641.JPG_small

Picture 1 of 22