Eindejaarscorrida Leuven

‘Vrij zacht voor de tijd van het jaar’, zou Frank zeggen, en dat is mooi meegenomen voor een eindejaarscorrida.

Op de parking aan het station in Tienen komen de eerste treinreizigers druppelgewijs aan. Sommigen (de supporters) gehuld in winterjas en stapschoenen, anderen (de lopers) zijn te herkennen aan hun joggingschoeisel, strakke loopbroek en voorzien van regenjas, want een paar donkere wolken dreigen subtiel boven ons hoofd. Fred heeft Ronny ook meegebracht, die is er duidelijk klaar voor. En een schare trouwe lopers uit Fred’s groep.

De JTT’ers groeperen zich op spoor vier en de trein is op tijd. We nestelen ons in tweede klasse-zetels en Fred bespreekt het parcours. Niet te onderschatten, er zit een venijnig heuveltje in ergens in het midden, we zijn gewaarschuwd.

In Leuven aangekomen stappen we ontspannen naar de sportzaal, voorzien ons van het wedstrijdnummer en wandelen naar de Bondgenotenlaan, de startplek. Onderweg pikken we hier en daar nog wat teamgenoten op om met een mooi aantal samen te kunnen vertrekken.

Een schot, de miertjes verplaatsen zich door het centrum, onderweg vinden we nog een paar extra JTT’ers, oa Lieve, Philippe, Hilde… en acht droge kilometers later moedigen de talrijke supporters iedereen aan op het Ladeuzeplein.

Iedereen is tevreden, we kunnen vanavond een glaasje extra achteroverslaan, en krijgen als beloning een flesje rode wijn mee. Een pluim voor de leuvense organisatoren trouwens, alles was prima in orde.

Alex en Lieve werkten nadien 12 km af, naar verluid zonder betrekkelijk weinig problemen, of Alex een fles wijn of een flesje chocomelk heeft gekozen is niet geweten.
De laatste loop van dit jaar voor onze clubleden, het was er eentje om mee in te kaderen.

26655521_1736202126442229_1617761047_o

Picture 1 of 10