Antwerp 10 miles en marathon

Na 12 weken voorbereiding met de nodige twijfels en euforische momentjes bij de JTT-debutanten verplaatsten de lopers (en supporters) zich naar ‘het stad’

Terwijl de meesten per trein vertrokken vanuit Leuven rond de middag (werken in Tienen L) koos ik voor de auto om 9u. (met Bea, Philip V. en Veerle V.)

Parking op 200m van de startzone (ervaring en wat geluk J), verkenning ter plaatse en dan via (lange) tunnel naar rechteroever om te supporteren voor de marathonners.

Tussenstop in café ’t zand (o.a. choco voor ‘de lange’) en verbroedering met ander groepje uit Tongeren (waaronder ex-inwoner van Hoegaarden !)

Verkenning aankomstzone, JTT-basiskamp oprichten in een volkscafé langs de laatste rechte lijn (overdekt en verwarmd), Veerle en Philip verorberen de laatste ‘koolhydraten’

Afspraken gemaakt : Alain op 500m van eindpunt voor foto’s, Bea op terras, V. en P. tussen terras en aankomst (supporteren en marathonners uitnodigen naar ‘kamp’)

De supportersgroep groeide gestaag naargelang aankomst van onze lopers. Zie JTT-site voor 12-tal foto’s (anderen kunnen evt. hun foto’s sturen naar Wouter).

Eerst Hans met PR (4”) naar 3.45.15, dan Veerle met PR (6”) naar 3.55.04, daarna Wilfried met debuut en dus PR naar 3.57.09 : allen zeer gelukkig dat ze het haalden in toch moeilijke (regen)omstandigheden.

Daarna nog wachten op Jean-Marie, maar wat wij niet wisten (app liep verder) was dat hij op +/- 30km gezondheidsproblemen kende en (ook mijn mening) verstandig besliste om in het busje te stappen.

Iedereen was opgelucht toen we hem opmerkten aan de laatste bocht en (ondanks zijn begrijpelijk ontgoocheling) waren de supporters overtuigd dat hij niettemin er alles aan gedaan had was nodig was.

Alle respect voor IEDERE marathondeelnemer, het is NOOIT evident om zo maar een marathon uit te lopen.

Eigenlijk zou elke recreant ook eens moeten geintervieuwd worden zoals de bekende, ter plaatse gespotte ‘Bart D. van het schoon verdiep in A.’ die tussen 15’ à 30’ eindigde nà onze JTT-ers.

Zij verdienen evenveel aandacht !

Ondertussen waren Veerle en Philip teruggewandeld naar Linkeroever voor hun 10 mijl.

Nog even iets eten bij een ‘Italiaan’ en dan was het mijn beurt (met Bea) om te supporteren aan de andere kant van het water.

In de aankomstzone zagen wij op de (regen)tribune heel wat JTT-ers langslopen, maar iets horen was onmogelijk door de massa.

Gespot ter plaatse : Carl (stevig record) + Veerle/Philip (onafscheidelijk) + Filip en Michaël (in trance) + Koen (lachend) + Therese/Maryline/Alex (deze laatste liep achteruit op dat moment)

De anderen ‘gemist’ : Benny/Jelle/Damiaan/Luc/Kirsten/Sarah/Patricia

Samenvatting : 16 op 16 met 11X PR (wauw !!!) en dan nog rekening houdend dat Alex ‘haasde’ i.p.v. ‘raasde’ en Benny in zijn RCT-verleden een topper was

Tenslotte nam Jelka deel aan de 5km en behaalde daar een mooie 50ste plaats bij de seniors vrouwen (tot 34j) als 14-jarige. Ze eindigde bovendien als 449ste op 4022 aankomsten !

Een zeer tevreden en onder de indruk zijnde coach-trainer, Alain

_20190428_085307_small

Picture 19 of 19