Met JTT op pad gaan is steeds verrassend.

Zaterdag 29/09 stond de afsluitende lange duurloop voor onze marathonners (6 v.d. 7) op het programma en er werd een mooi, afwisselend parkoers van 30km uitgetekend door Alain en Alex.
De nodige afspraken volgden en D-DAY was koud, maar met schitterend loopweer.
Andere JTT-leden (15) zorgden voor de nodige, gewaardeerde, ondersteuning vanaf de aanpikpunten (voor 22, 19, 15 of 7km)
Extra water was voorzien op km 15 en 23 via de Bea-shuttle en de nodige pogingen werden ondernomen om wat lekkere (?) gellekes onderweg uit te proberen.

Uiteraard kan bij JTT het nodige jolijt niet ontbreken, dus werd er ongewild wat extra pigment toegevoegd.

‘DE ZES’ (Lieve, Sarah, Kirsten, An, Jelle, Michael) namen zonder problemen de trein naar St-Truiden om aan het Stationsplein te starten om 8u.30 richting Tienen met een lus naar Zoutleeuw (of toch niet ?)
Alle voorziene lopers werden opgepikt aan station Tienen door Alex en Carl (of toch niet?), Alain haalde Ronny en de anderen lieten zich afzetten aan de startpunten.

Ondertussen ontstond er in Zoutleeuw (bij Alex) en in Linter (bij Alain) toch een lichte vorm van ongerustheid want het gedetailleerd uurschema werd blijkbaar niet 100% gevolgd.
Bovendien kwam Ben uit de andere richting plots naar Linter gelopen waarbij bleek dat hij problemen had gekend met de vermelding ACHTERKANT station Tienen
Hij liep de 1ste groep verder tegemoet richting Zoutleeuw terwijl wij met een 6-tal ons opofferden en iets gingen drinken bij ‘De Smid’ : Ronny en Geert vonden het alleszins een lekker likeurtje bij de koffie.
Iets later daagde een 15-tal dan toch op in Linter en werd het cliché bevestigd (kaartlezen, enz….) door een lus naar beneden i.p.v. naar boven op de kaart
Die extra 2km deerden echter niet en na een fotoke van de dapperen werd de tocht verdergezet terwijl Alain en Bea de overige 3 dames (Kirsten, Sarah, An) tegemoet wandelden
Hier hetzelfde verhaal, maar een andere lus gemaakt (kwestie van afwisseling hé) en ook zij zagen het zeker zitten om 32km te lopen
Misschien kunnen we in 2019 binnen JTT een orientatiegroep opstarten, kan ook leuk zijn J

Aan de Ambachtenlaan stonden nog wat leden en na de nodige wachttijd en via tegemoet lopen, sloten Ilse, Lieve, Tinne en Philippe aan bij de 2de groep

Op de parking van station Tienen kwam iedereen uiteindelijk samen en kon er wat bijgepraat en gelachen worden.
Dat onze marathonners (en ½marathonners) er klaar voor zijn, is nu meer dan duidelijk.
Ik kan niets anders besluiten op basis van de technische gegevens (hartslagen, afstand, tempo, …) en iedereen zag er blozend gezond en gelukkig uit.
Nu nog wat onderhoud voor Eindhoven, verdere voorbereiding voor Etten-Leur en Valkenswaard en er staan JTT schitterende prestaties te wachten.

Een tevreden en fiere jogbegeleider
Alain Moureau